MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Co za statystyki! Takiego meczu Stal Gorzów nie pojechała od lat!

Co za statystyki! Takiego meczu Stal Gorzów nie pojechała od lat!

Katowice stały się centrum europejskiej nauki. EuroScience Open Forum 2024 rozpoczęte

Katowice stały się centrum europejskiej nauki. EuroScience Open Forum 2024 rozpoczęte

Polecamy

Najlepsza i najprostsza zapiekanka z cukinią. Cała rodzina się nią zajada

Najlepsza i najprostsza zapiekanka z cukinią. Cała rodzina się nią zajada

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem

Nagrody „dla leni i mierniaków”. Nauczycielka oburzona komentarzem

Zupa owocowa jak u babci. Dodaj jeden składnik, a będzie pyszna jak deser

Zupa owocowa jak u babci. Dodaj jeden składnik, a będzie pyszna jak deser